dijous, 16 de maig de 2019

MASCANÇÀ CREA UN PREMI DE TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT


Jaume Suau i Ton Solé, president i vicepresident del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, han presentat aquest dimarts les bases del Concurs de Treballs de Recerca de Batxiller. Mascançà convoca el Premi amb tres objectius, fomentar l’esperit de recerca, despertar vocacions per a l’estudi i la investigació i incentivar la participació dels joves en la cultura a la comarca.
Jaume Suau i Ton Solé presentant les bases del Premi. Foto: Mascançà.

El premi és obert a tot l’alumnat de batxillerat que hagin realitzat algun treball de recerca emmarcat en algun dels pobles o en el conjunt de la comarca. El treball ha de ser inèdit, presentat en català i realitzat durant el curs acadèmic 2018-2019. La temàtica és oberta, hi poden concursar treballs relacionats amb la història, la llengua, la cultura, l’etnologia, la geografia o la societat, el patrimoni industrial, agrícola, el medi ambient... No hi ha límit de treballs presentats per institut. I els treballs poden haver estat realitzats individualment o en grup. 

Les bases del treball les podeu descarregar AQUÍ i també es faran arribar als instituts a través dels centres de recursos pedagògics d’àmbit lleidatà del Departament d’Ensenyament.


Terminis de presentació de treballs, deliberació i premis

Els treballs es poden presentar fins a les 14 hores del dia 31 de maig de 2019 en format PDF al correu de Mascançà amb les dades personals de l’autor, una selecció de paraules clau i un breu resum del treball.
El treball serà avaluat per un comitè científic format per membres qualificats del Pla d’Urgell a proposta del Centre de Recerques Mascançà. Aquests membres avaluaran els aspectes formals, el rigor i tractament científic, la coherència, les referències documentals, la creativitat, l’originalitat i la complexitat de la temàtica.
Els premis estan enfocats a acostar a l’alumnat jove cap al món de la recerca i al seu reconeixement. Es reconeixerà també la tasca dels tutors i tutores. El veredicte es farà públic el dia 10 de juliol de 2019 mitjançant la premsa i les xarxes socials.

Cap comentari:

Publica un comentari