dijous, 9 de maig de 2019

LES 10es JORNADES D'ESTUDIS SOBRE EL PLA D'URGELL A VILANOVA DE BELLPUIG


Vilanova de Bellpuig acollirà les X Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, és el desè poble on es celebren. La data escollida és el dissabte 26 d’octubre de 2019. L’organització de l’acte córrer a càrrec del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i de l’ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

D'esquerra a dreta, el regidor de cultura Jordi Fontanet, l'alcalde Joan Trull i Jaume Suau, president de Mascançà a Vilanova de Bellpuig durant l'acte de presentació de les 10 Jornades. Foto: Mascançà.

El nou president de Mascançà Jaume Suau ha destacat el fet d’haver arribat a la fita de les deu edicions de les Jornades. En aquest temps deu de les divuit poblacions de la comarca han acollit la celebració de les jornades, prop d’un miler de persones han passat en algun moment per aquestes, s’hi han presentat 115 comunicacions i prop de 130 investigadores i investigadors han exposat les seves recerques sobre la comarca. Les Jornades són una fita al calendari amb un èxit sense precedents a la comarca en una trobada d’aquest tipus.

Per la seva banda, Joan Trull, alcalde de Vilanova i president del Consell Comarcal, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que Vilanova sigui l’escollida d’aquest any i pel que suposa per la comarca comptar amb totes aquestes noves aportacions científiques. A continuació s’ha presentat el cartell de les X Jornades elaborat pel dissenyador Albert Martínez.

Presentació de propostes de comunicació

Fins al dia 1 de juliol es podrà presentar propostes de comunicació omplint la butlleta preinscripció que es pot descarregar AQUÍ. Els candidats les podran fer arribar al correu de Mascançà (mascansa.crpu(a)gmail.com) i seran valorades per la comissió organitzadora. Els comunicants rebran resposta sobre l’acceptació o no el 31 de juliol.

La trobada científica és oberta a totes les disciplines. Les propostes han de tenir com a marc de referència el Pla d’Urgell o algun dels seus pobles. En les nou edicions anteriors s’hi han presentat comunicacions de camps tan diversos com la botànica, l’ornitologia i la zoologia, les ciències ambientals, l’arquitectura, la salut, la sociologia, la pedagogia, l’economia, la geografia, la història, la filologia, la història de l’art, la musicologia, l’antropologia o l’educació social. Totes elles centrades en la comarca i han comptat amb investigadors i investigadores locals i de diferents universitats catalanes i alguna d’estrangera.
Cartell de les Jornades disseny d'Albert Martínez.

Jaume Suau també ha assenyalat que la majoria de les comunicacions que es presenten a les Jornades es publiquen a Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell. Una revista que ha anat obrint-se camí en el món científic i actualment es troba referenciada en bases científiques com Carhus+, Latindex, Dialnet, MIAR i RACO. A més a més, la revista té un nombre considerable de consultes on-line, des del 2010 fins al present compta amb unes 43.000 consultes. 

Trull i Suau han anunciat que el programa definitiu es presentarà a principis d’octubre amb els títols de les comunicacions i els comunicants.

Edicions anteriors:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada