dimarts, 21 de maig del 2019

MASCANÇÀ COL·LABORA AMB LES UNVERSITATS DE LLEIDA I OBERTA DE CATALUNYA

Els treballs de final de grau (TFG per als estudiants i tutors) són el darrer escull que els estudiants de qualsevol grau universitari han de superar abans d'obtenir el títol de graduat. Des dels departaments que imparteixen el grau conjunt d'Història, Geografia i Història de l'Art entre les Universitats de Lleida i Oberta de Catalunya s'ha volgut acostar els estudiants al territori. 



Aquestes Universitats s'han posat en contacte amb l'Institut Ramon Muntaner (IRM), fundació privada dels centres d'estudis locals i comarcals, perquè es traslladés una proposta de col·laboració entre universitats i aquestes entitats de recerca a les comarques de Ponent i Pirineu. La col·laboració consisteix en elaborar propostes de recerca per als treballs de final de grau, nomenant un responsable al territori que pugui guiar conjuntament amb el tutor de la universitat a l'estudiant i a la vegada el treball i l'estudiant entrin en contacte amb el territori.

Des del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà s'han elaborat quinze propostes, sis d'història, cinc de geografia i quatre d'història de l'art que van des de temes de desenvolupament econòmic (agricultura i indústria), evolució demogràfica, canvis urbanístics, la transformació del territori pel Canal d'Urgell, el paper de la dona en les lluites socials i polítiques, la Guerra Civil i la Transició, el patrimoni des de diferents vessants (industrial, tàpia, vestits de paper) o les catalogacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada