dijous, 25 de juliol del 2019

JORDI BONILLA PREMI TREBALL DE RECERCA DE BATXILLERAT

El passat mes de maig, el Centre de Recerques presentava la primera convocatòria del Premi de Recerca de Batxillerat. Després de les deliberacions del jurat format per diferents especialistes, el veredicte ha conclòs que el premi és per Jordi Bonilla, estudiant de l'INS Terres de Ponent, pel treball titulat Ni andalusos, ni catalans. La segona onada d'immigrants andalusos al Pla d'Urgell. Un magnífic treball en què l'autor repassa l'arribada massiva d'immigrants durant la segona onada migratòria dels anys seixanta i setanta del segle XX a la comarca. El treball ha estat tutoritzat per la professora Ana Martínez


Jordi Bonilla, guanyador del Premi Treball de Recerca del Pla d'Urgell. Foto: J. A. Pérez.

El treball gira a partir de tres hipòtesis en què es pregunta pel xoc de la segona generació arribada al Pla, els fills dels immigrants, alguns d'ells també migrants. Bonilla ha utilitzat tres fonts, entrevistes, enquestes i documentació estadística. El treball compta amb 50 pàgines on es repassa la vida social i cultural dels nouvinguts i la seva adaptació a la nova societat d'acollida.

Des del Centre de Recerques volem felicitar a l'autor i a la tutora per la seva gran feina i animar a la resta d'estudiantat a presentar propostes de treball per al premi del proper curs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada