dilluns, 17 de desembre del 2018

CANVIS A LA PRESIDÈNCIA DE MASCANÇÀ

El passat 10 de desembre l'actual president del Centre de Recerques Joan Yeguas presentava la seva dimissió en una assemblea extraordinària. Després de quatre anys al capdavant ha pres la decisió per motius personals i laborals, una conciliació difícil. El mateix Yeguas destacava "la sort d'estar molt recolzat pels diferents companys i companyes, sense la col·laboració i l'ajuda dels quals hauria estat impossible mantenir el càrrec (hi ha tants aspectes a tenir en compte, us en faríeu creus)".

Fotografia de grup després de l'elecció de Joan Yeguas el 2014. Foto: Mascançà.

L'assemblea va donar les gràcies a la gran feina feta pel fins ara president que ha consolidat l'entitat i l'ha fet créixer, tan en associats, com en activitats. Des de la seva fundació el grup no sols no ha perdut cap soci, sinó que no ha parat de sumar-ne de nous. La presidència de Joan Yeguas ha mantingut el grup que s'ha convertit en una entitat de recerca sobre la comarca, però també un grup d'amics i amigues que ha anat fent nous amics i amigues a mesura que ha anat ampliant el número de socis.

Sota la seva presidència s'han presentat els tres volums del documental "La memòria del Pla 1931-1955", el primer volum de la Col·lecció La Boira amb l'estudi monogràfic sobre escoles i mestres de la Segona República i gràcies a l'entesa amb el Consell Comarcal, han continuat les Jornades d'Estudis que han arribat a les nou edicions, també han continuat les Jornades Europees del Patrimoni, capitanejades pel propi Yeguas i amb un èxit de públic més que notable i cada cop més és un esdeveniment comarcal. I destacar la gran feina feta en la revista d'estudis que any a any apareix amb puntualitat i ja arribem al número nou i preparant el número deu, impensable a la nostra comarca fa deu anys.

Fotografia d'una assemblea d'aquest estiu passat. Foto: Mascançà.

Justament aquest any Mascançà ha celebrat deu anys i amb la presidència de Joan Yeguas ha mostrat la seva força i capacitat de rellevar-se al capdavant de l'entitat sense traumes. A la primera quinzena de gener, després de l'assemblea general, ja hi haurà nou president (o presidenta). En aquests moments ja s'està treballant en les candidatures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada