divendres, 2 de desembre del 2016

"LA MEMÒRIA DEL PLA 1931-1955" S'ESTRENA AL PALAU D'ANGLESOLA

Convidats per l'Associació Cultural Tots Som de Casa, que publica la revista L'Avenç, va organtzar conjuntament amb Mascançà el visionat de les tres parts del documental "La memòria del Pla 1931-1955" durant els diumenges 13, 20 i 27 de novembre de 2016. Entre els tres dies prop de 90 persones van assistir a la projecció.

Laia i Jordi Soldevila, autors del documental, i Joan Yeguas, president de Mascançà. Foto: L'Avenç.
Els actes van comptar una breu contextualització històrica per part de l'historiador Jordi Soldevila, autor del projecte, conjuntament amb la periodista i guionista Laia Soldevila, directora del documental. El primer dia va comptar amb l'acompanyament de Joan Yeguas que va explicar el paper de l'entitat en el projecte. I els tres dies van tenir la responsable de L'Avenç Maite Teixidó com a presentadora.

Detall del públic el darrer dia. Foto: L'Avenç.

L'acte va servir per explicar en veu dels testimonis de l'època que va suposar per al Pla d'Urgell el convuls moment social i polític que va des de la Segona República, la Guerra Civil i els primers anys del Franquisme. Els palauencs i palauenques que omplien la sala va poder veure alguns dels seus veïns explicant les seves vivències i recollides pel documental.

Imatge del berenar. Foto: L'Avenç.

Els tres dies van cloure amb un interessant col·loqui amb el públic, que van afegir detalls i exposar vivències de familiars i coneguts locals. Aquesta va ser una de les parts més emotives dels tres dies. L'últim dia, l'organització local va preparar un berenar per a tots els assistents. Les dues parts van queda plenament satisfetes de l'organització conjunta i dels resultats i esperen trobar noves ocasions per seguir col·laborant.

Més informació:

L'Avenç 1
L'Avenç 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada