dilluns, 25 d’agost de 2014

RELLEU A LA JUNTA DE MASCANÇÀEn la darrera assemblea del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà s’ha acordat emprendre el relleu de la presidència i secretaria. Després de sis anys al capdavant de l’entitat, Jordi Soldevila deixa el seu càrrec de president a Joan Yeguas. El nou president, castellnouenc de naixement i palauenc d’acollida, és doctor en història de l’art i responsable d’art barroc al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Yeguas va ser un dels fundadors de l’entitat el 2008 i ara agafa la presidència. La seva proposta és continuista, tot i que ha apuntat que introduirà alguns canvis.

També la secretaria de l’entitat tindrà una cara nova, la historiadora de l’art mollerussenca Esther Solé deixa el càrrec que ocupava des del naixement del Centre. En el seu lloc ha estat escollit el geògraf Jordi Robles, resident als Arcs. Robles s’ha incorporat a l’entitat darrerament i forma part de les noves i joves generacions que es van incorporant al món científic i cultural de la comarca. La resta de la junta continuarà formada pel tresorer Josep M. Cabau i per un nombrós grup de vocals, als quals s’hi incorporaran el president i secretària sortint. 

L’entitat camina cap a la seva consolidació i cap a un creixement en el nombre d’associats i associades en els darrers anys. Mascançà no sols és el nom de l’entitat, sinó també és sinònim d’una publicació científica sobre el Pla d’Urgell que va camí d’editar el seu cinquè número i de celebrar les seves cinquenes jornades d’estudis. Poc a poc s’hi han anat sumat altres actes que formen part del calendari anual com les Jornades Europees del Patrimoni o les col·laboracions amb altres entitats com les Aules de la Gent Gran, l’Associació Cultural Collverd de Vallverd o les conferències i visites guiades a bona part dels pobles de la comarca.


Foto de la junta actual de Mascançà. Asseguts, el primer per l'esquerra és Jordi Soldevila (president sortint), el segon és Joan Yeguas (nou president). De peu, el quart per l'esquerra és Jordi Robles (nou secretari), la segona per la dreta és Esther Solé (secretària sortint) i el primer per la dreta el tresorer Josep M. Cabau.

Cap comentari:

Publica un comentari