dimarts, 12 de setembre de 2017

COMERÇOS I ESGLÉSIA PROTAGONISTES DEL CONEIXES EL TEU POBLE DE LINYOLA

El passat 8 de setembre de 2017, a les 21 hores, es va tornar a fer a Linyola l'activitat "Coneixes el teu poble?", organitzat per la revista local "Barret Picat", la Parròquia i l'Ajuntament de Linyola. 

Els assistents a l'acte davant l'església de Linyola. Foto: J. R. Tarragó Zaragoza.
Es tracta d'explicar coses sobre el passat de la vila de Linyola en un format que combina una breu passejada pel centre històric, i sempre s'acaba amb una pujada al campanar de l'església. En aquesta cas, hi han participat unes 120 persones. Aquesta ha estat la desena vegada que s'ha realitzat aquest acte, des de l'any 2010, tenint en compte que es fa anualment al setembre, menys els anys 2011 i 2012 que se van fer dos actes; l'altre es va fer a finals de juny o inicis de juliol i es va fer una pujada al campanar diürna. 

Montse Darbra durant l'exposició sobre les botigues i negocis del carrer Major. Foto: J. R. Tarragó Zaragoza.
Han intervingut: Montse Darbra, que va fer un recorregut per la història dels comerços del carrer major (donada la gran quantitat de negocis, hi haurà una segona part l'any que ve); Esteve Mestre, que ha donat una sèrie de notes històriques sobre la desapareguda ermita de Santa Quitèria, patrona de de Linyola; i, finalment, Joan Yeguas, que ha versat sobre l'hagiografia i la difusió del culte de santa Quitèria. 
Els tres guies, Joan Yeguas, primer per l'esquerra, Montse Darbra, al mig, i Esteve Mestre, segon per la dreta. Foto: J. R. Tarragó Zaragoza.

En acabar aquestes xerrades, Esteve Mestre, en nom de "Barret Picat", ha fet entrega d'un detall d'agraïment a Joan Yeguas per la seva desinteressada participació a l'acte per novena vegada consecutiva des del 2011. Després de baixar del campanar, tothom qui ha volgut ha tastat un aperitiu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada