divendres, 5 de maig del 2017

LES JORNADES DEL PLA D'URGELL 2017 SERAN A VILA-SANA




El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà i l’ajuntament de Vila-sana han acordat organitzar les VIII Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell a la població. La data escollida serà el dissabte 4 de novembre de 2017. L’alcalde de Vila-sana, Joan Sangrà, mostra la seva satisfacció de poder acollir a Vila-sana l’esdeveniment científic més important que es celebra anualment al Pla d’Urgell. I espera aconseguir tan l’èxit científic com d’acollida. 

A l'esquerra, Joan Sangrà (alcalde de Vila-sana), al seu costat Josep M. Cabau (portaveu de Mascançà) durant la roda de premsa. Foto: Mascançà.



D’altra banda, per a Josep M. Cabau, portaveu de Mascançà, la Jornada de Vila-sana serà la vuitena i complirà amb la fita d’haver circulat per la meitat dels municipis de la comarca. Les Jornades es celebren cada any a un poble diferent des del seu inici (Golmés, Miralcamp, Bellvís, Linyola, Mollerussa, Torregrossa, Bell-lloc). 

Sangrà i Cabau han presentat conjuntament el cartell de les VIII Jornades, cartell dissenyat per Albert Martínez i que fa una al·legoria de l’Estany d’Ivars i Vila-sana amb el número 8.



S’obre el període de presentació de propostes de comunicacions
Des del Centre de Recerques s’augura un bon any, ja que ja han començat a rebre propostes d’estudis per ser presentats a Vila-sana al novembre. Justament des d’aquest 2 de maig i fins al 15 de juliol s’obre el període per presentar propostes de comunicacions. Diversos investigadors ja han mostrat la seva voluntat de participar-hi, ja que han enviat ja les seves propostes. 

Cabau fa una crida a tots els investigadors i investigadores que  estiguin realitzant recerques dins el marc del Pla d’Urgell a participar a les Jornades. Només han de fer arribar un correu a mascansa.crpu(a)gmail.com amb la butlleta que es podran descarregar albloc de Mascançà. Totes les comunicacions rebran resposta abans del 31 de juliol.

Les Jornades d’Estudis són un esdeveniment obert a tot tipus de recerques centrades en la comarca o en alguna de les seves poblacions. La pluridisciplinarietat ha portat a comptar amb investigacions que van des de la botànica, l’ornitologia, passant per l’antropologia, l’arquitectura, la història, la història de l’art, la geografia, la pedagogia o la filologia.

Es publicaran els resultats de les Jornades a Mascançà
Bona part de les comunicacions presentades a Vila-sana tenen la possibilitat de ser publicades a Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell. Una publicació cada any més ben valorada en les agències de qualitat científica, actualment forma part dels catàlegs de Latindex, avaluada a Carhus+, indexada a Dialnet i MIAR i consultable on-line al repositori RACO. I que l’any 2016 ha rebut més de 17.000 consultes on-line.

Josep M. Cabau i Joan Sangrà emplacen al mes d’octubre quan es publicarà el programa definitiu de les Jornades i es sabran les temàtiques a tractar i els investigadors i investigadores que hi  participaran.

Més informació:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada