dimecres, 19 de desembre de 2012

PRESENTAT EL 3er NÚMERO DE MASCANÇÀ A MIRALCAMPEl divendres 15 de desembre 2012 ,  es va fer la presentació oficial del 3er número de la revista Mascançà, a la sala de plens de l’ajuntament de Miralcamp. L’alcalde Melcior Claramunt va ser l’encarregat de presentar  els ponents. Josep Camps director la revista va recordar que tots els articles d’aquesta són fruit de les segones jornades d’estudis del Pla d’Urgell que es van fer el novembre de 2011 a Miralcamp.

D'esquerra a dreta. Josep Camps (director de la revista), Melcior Claramunt (alcalde de Miralcamp), Ton Solé (Mascançà) i Esteve Mestre (Mascançà). Foto: Josep M. Cabau.


Desprès de la presentació, el duet més famós de la comarca Ton Solé i Esteve Mestre van fer una conferència sobre Can Jan de Miralcamp, un dels articles de la revista. La situació de la comarca al segle XVIII, els Duran promotors de la construcció de la casa, el diners que va costar, els salaris que es van pagar als treballadors. En acabar la conferència es va obrir un debat on es va poder veure un cert paral·lelisme entre la situació d’ara i la de fa 300 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada