divendres, 3 d’agost del 2012

MASCANÇÀ SIGNA UN CONVENI AMB LA UNIVERSITAT DE LLEIDA


El Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha signat un conveni de col·laboració amb la Universitat de Lleida (UdL). En representació del rector, el vicerector Joan Biscarri i el president de l’entitat Jordi Soldevila han signat aquest dimarts l’acord de col·laboració entre institució i entitat. 

Els motius que han portat a la signatura del conveni han estat l’interès comú en la difusió, formació i promoció de les activitats culturals i científiques en les comarques de Ponent i, en el cas de Mascançà, en la comarca del Pla d’Urgell; i la voluntat de projectar les activitats d’ambdues entitats fora dels seus àmbits habituals.

Diego Teruel (vicepresident de Mascançà), Joan Biscarri (vicerector de la UdL) i Jordi Soldevila (president de Mascançà). Foto: Mascançà.
Mitjançant la signatura d’aquest conveni, les dues parts es comprometen a difondre entre la comunitat universitària i els associats a Mascançà i per extensió al Pla d’Urgell, les activitats científiques i culturals que es considerin escaients per a cadascuna de les parts. El conveni ja s’ha portat a la pràctica publicitant entre la comunitat universitària les Terceres Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell que es celebraran a Bellvís el proper 17 de novembre de 2012.

Mascançà també es compromet a posar a disposició de les Aules d’Extensió Universitària de la Universitat de Lleida els estudiosos i investigadors dels diferents àmbits que el formen. L’objectiu és oferir temes de proximitat estudiats pels seus associats i associades a les Aules.

El conveni tindrà una durada de dos anys i, segons la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC – www.ccepc.org), és el primer centre d’estudis dels Països Catalans que signa un conveni de col·laboració amb una universitat.

Reconeixement universitari de la tasca de Mascançà
El Centre de Recerques valora la signatura del conveni com un reconeixement de la Universitat de Lleida cap a la tasca científica i de divulgació de Mascançà a la comarca del Pla d’Urgell, dins dels paràmetres que li pertoca a un centre d’aquestes característiques. Paral·lelament, la Universitat de Lleida rep la publicació de l’entitat, Mascançà. Revista d’Estudis del Pla d’Urgell que es troba a la biblioteca universitària des del primer número. Una revista que, recordem, va aconseguir formar part de les revistes indexades a MIAR i Dialnet (http://mascansa.blogspot.com.es/2012/07/la-revista-mascanca-entra-al-ranquing.html).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada