dilluns, 2 de juliol del 2012

NOVA EDICIÓ A LINYOLA DE "CONEIXES EL TEU POBLE?"

El "Coneixes el teu poble?" de la mà de Joan Yeguas, Esteve Mestre, Alberto Velasco i Maria Garganté fou una immersió a la Linyola del segle XVI, que va anar des de la construcció de la casa de Joan Fornés pel mestre de cases francès Bernat Langor - actual Casa de la Vila - els anys 1556-1557, a la construcció de l'església per part de Bartomeu Roig II, en els anys 1586-1600 i a la portalada de l'església per l'escultor romà, Andrea Fortunato de Peregrinis. Es va parlar de molts detalls, però especialment dels comunidors del campanar. El campanar octavat és un dels tres únics de Catalunya amb 4 comunidors.
D'esquerra a dreta. Alberto Velasco, Joan Yeguas, Esteve Mestre i Maria Garganté sota els porxos de l'ajuntament de Linyola. Foto: Barret Picat.

En acabar l'explicació hi hagué la pujada al campanar per part de tots els assistents, que gaudiren d'una vista general de la Plana d'Urgell. L'acte fou organitzat per l'Associació Cultural Alorenil (Barret Picat) i la Parròquia de Linyola amb la col·laboració de l'ajuntament de Linyola.

Més informació al bloc de Maria Garganté 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada