dimarts, 29 de maig del 2012

"L'ESGLÉSIA DE LINYOLA" PRESENTADA A MOLLERUSSA

Esteve Mestre i Joan Yeguas presentaven el dilluns 28 de maig a l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell el llibre L'església de Linyola, Maria Garganté havia disculpat prèviament la seua absència. Davant d'una vintena de persones, Esteve Mestre va explicar d'on sorgia la idea de fer un llibre sobre el temple linyolenc. L'historiador local exposava com una dèria personal s'havia materialitzat en un gran llibre amb dos autors de luxe com són Joan Yeguas i Maria Garganté. La intervenció d'Esteve Mestre donava pas a la de Joan Yeguas que va explicar la importància del llibre més enllà de Linyola, especialment, va remarcar l'aportació de Maria Garganté que contextualitza l'edifici religiós respecte d'altres de similars, a mode d'estudi general centrat en un cas. Va reprendre la paraula Esteve Mestre per destacar el paper jugat pel mossèn Pere Cañada i el regidor Pol Galitó en l'impuls definitiu de l'obra. Finalment, el director de l'Arxiu Comarcal, conegut campaner i estudiós, no va poder estar-se de destacar l'interès posat en l'estudi del singular campanar linyolenc.
Esteve Mestre, Joan Yeguas (autors) i Daniel Vilarrúbias (director de l'Arxiu Comarcal del Pla d'Urgell). Foto: Mascançà.

L'obra té un preu molt ajustat de 10 euros que conté molt més que un estudi local, per aquest motiu pot interessar tan als locals i comarcans, com al conjunt d'historiadors de l'art i persones interessades en la temàtica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada