dilluns, 13 d’octubre del 2014

UNA CINQUANTENA DE PERSONES A LA PRESENTACIÓ DEL 5è NÚMERO DE MASCANÇÀ



Puntual ha començat l’acte de presentació del número 5 de la revista Mascançà. Presentat per l’alcalde Marc Solsona, acompanyat pels coeditors representats pel mateix alcalde de Mollerussa, Daniel Vilarrúbias director de l’Arxiu Comarcal, Joan Yeguas president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell i Josep Camps director de la revista.
 
Moment de la presentació amb el públic atent a les explicacions de Josep Camps. Foto: Josep M. Cabau.
Daniel Vilarrúbias ha destacat la relació entre les fonts locals i comarcals amb els treballs presentats a la revista. Un d’aquestes importants fonts es troba a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell que poc a poc va convertint-se en punt de referència. Seguidament ha parlat Josep Camps que ha destacat que el cinquè número és el de la consolidació. La revista és un referent des de la recerca universitària en relació al Pla d’Urgell, però també com a revista divulgativa sobre la comarca. Camps ha explicat les novetats que s’han introduït al cinquè número com la secció literària “Marçalades”. En tercer lloc ha intervingut Joan Yeguas que ha reflexionat sobre la necessitat de conèixer la pròpia comarca i donar-la a conèixer. En aquest sentit ha reivindicat el paper dels propis ciutadans de la comarca com a impulsors per fer efectiva aquesta necessitat. Finalment, ha tancat l’acte l’alcalde Marc Solsona. L’alcalde ha explicat i donat relleu a un element tan important per cohesionar la comarca mitjançant aquesta publicació que cerca en les seves arrels i en els elements que la conformen.

D'esquerra a dreta, Camps (director de la revista), Solsona (alcalde), Yeguas (president de Mascançà) i Vilarrúbias (director de l'Arxiu).
La sala s’ha omplert amb una quarantena de persones que han seguit atentament la presentació. Els organitzadors s’han mostrat satisfets per la bona rebuda d’aquest número que per primer cop ha comptat amb la coedició de l’ajuntament de Mollerussa, amb qui coorganitzen pel proper 18 d’octubre les 5es Jornades d’Estudis del Pla d’Urgell. Marc Solsona n’ha exposat el programa i ha aprofitat per presentar-les davant dels mollerussencs. L’acte ha estat significatiu pels canvis entre els coeditors, en els continguts de la revista i en la presidència de Mascançà on s’estrenava Joan Yeguas.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada