dilluns, 19 d’octubre del 2020

PRESENTAT L'ONZÈ NÚMERO DE LA REVISTA MASCANÇÀ

Moment de la presentació de la revista al Centre Cultural. D'esquerra a dreta: Jaume Suau, president de Mascançà, Marc Solsona, alcalde, Daniel Vilarrúbies, director de l'Arxiu Comarcal. Foto: Ajuntament de Mollerussa.
 

El Centre Cultural ha estat finalment aquest dijous al vespre l’escenari de la presentació del número 11 de la revista Mascançà, que recull els 13 estudis que es van presentar en les 10es Jornades d’Estudis sobre el Pla d’Urgell, que es van fer l’any passat a Vilanova de Bellpuig. El nou volum ajuda a sumar un total de 149 articles de 171 autors diferents al llarg dels seus onze anys de vida. La presentació ha anat a càrrec de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona; el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, i el director de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell, Daniel Vilarrúbies, que va ser l’encarregat de resumir el contingut del volum.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa, ha destacat la constància de l’equip d’investigadors que hi col·labora per fer-la possible i l’exigència i el filtre de qualitat i de rigor que apliquen en la selecció del contingut per tal d’oferir coneixement al món. Així mateix, ha fet especial incís en l’oportunitat que brinda “la cruïlla cultural que és Mascançà” per “recórrer la història a través de la nostra gent”  i va animar a les poblacions de la comarca que encara no s’han adherit al projecte a col·laborar-hi.

En aquest sentit, el president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà ha coincidit en assenyalar la necessitat de comptar amb suport perquè “queda molt per estudiar”. Suau també ha referenciat la revista com “una revista viva i útil perquè també serveix per usar la informació que genera per donar continuïtat a altres estudis científics”. Així, ha destacat la qualitat i el rigor dels estudis que publica i ho ha contextualitzat en les 45.685 consultes en línia que s’ha fet dels diferents articles de la revista en els darrers 5 anys a través del web de Revistes Catalanes d’Accés Obert (RACO), de les quals un 37% són de l’Estat espanyol, un 35% de països de l’Àsia i un 11% d’Alemanya per citar-ne algunes.

Val a recordar que l’Ajuntament va renovar l’acord amb el Centre de Recerques Mascançà i l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell per seguir col·laborant en l’edició dels números onzè i dotzè de la revista, de les quals se’n farà un tiratge de 400 exemplars. Els tres organismes participen a parts iguals en el finançament econòmic així com en la direcció de la publicació, que part de l’Ajuntament està delegada a la directora de la Biblioteca Comarcal del Pla d’Urgell, Diana Solé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada