dissabte, 14 de desembre del 2019

CONGRÉS SOBRE LA TÀPIA (MOLLERUSSA, 2020): JA US HI PODEU INSCRIURE

Al mes de setembre es donava el tret de sortida pel primer Congrés sobre la Tàpia que es celebrarà a Mollerussa els dies 26 i 27 de març de 2020 amb la primera circular per tots i totes aquelles que vulguin presentar-hi comunicacions amb recerques sobre la temàtica. Des d'aquest mes de desembre s'ha publicat la segona circular, ara ja amb el programa, el formulari per inscriure's i la pàgina web que donarà cobertura digital al congrés.

http://www.latapialleida.cat/ca

El programa està estructurat en tres línies, arquitectura i constructiva, usos socials de la tàpia en la història (antropologia, història i arqueologia) i gestió cultural i patrimonial. I compta amb destacats ponent d'arreu de l'Estat espanyol, alguns de molt prestigi internacional com Fernando Vega i Camila Mileto, arquitectes de la Universitat Politècnica de València o Albert Cuchí, director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès. També amb l'antropòleg de la Universitat de Barcelona, el mascançanenc, Ferran Estrada.



Mascançà participa de la plataforma organitzadora, Taula de la Construcció en Terra, que agrupa diferents entitats, institucions i empreses. El Centre de Recerques és actiu organitzador ja que acollirà juntament amb Leader Ponent l'esdeveniment a Mollerussa (Pla d'Urgell). A la pàgina web podeu veure l'estol d'entitats i institucions que s'hi apleguen.

El Congrés és obert a tothom i pretén ser un punt de partida per a la conservació patrimonial, però també una eina de futur contra el canvi climàtic i d'ús habitual en les noves construccions. Per aquest motiu el Congrés s'adreça a professionals del sector de la construcció, la gestió cultural, ajuntaments i institucions públiques i persones que tinguin en la seva propietat construccions de tàpia i les vulguin conservar o vulguin obrar amb tàpia obra nova. Per tot això i molt més, us animem a assistir-hi: feu aquí la vostra inscripció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada