diumenge, 14 d’octubre del 2018

REDESCOBERTA DEL PATRIMONI HISTÒRIC I ARTÍSTIC DEL POAL

Divendres 12 d'octubre es celebraven les Jornades Europees del Patrimoni al Poal organitzades per Mascançà i l'ajuntament del Poal. Les Jornades constaven d'una visita guiada pels principals elements patrimonials de la població: cal Graells (1790), l'església parroquial (1742/1950), cal Castell (1747), cal Puig (1778), cal Francès (1698) i la masia del Molinet (1943).

Davant de cal Graells, poc abans d'entrar la casa. Foto: Mascançà.

Setanta persones van seguir la ruta pels diferents edificis locals escoltant les explicacions de Joan Yeguas i Rafel Panadés, als quals se'ls hi va afegir Miquel Ardévol, gran coneixedor la història local i un dels constructors de l'església parroquial i de la masia del Molinet. El públic va agrair el fet que es pogués entrar a alguns dels edificis normalment tancats al públic, com edificis privats que van obrir les portes als seus visitants en motiu de la diada.


A la masia del Molinet amb Miquel Ardévol explicant-ne detalls de la seva construcció. Foto: Mascançà.

Es consoliden com a acte comarcal
 
Les Jornades Europees del Patrimoni es consoliden com un acte comarcal. L'assistència no sols va ser local, també hi havia persones vingudes d'altres poblacions de la comarca (Palau d'Anglesola, Linyola, Ivars d'Urgell, Vallverd d'Urgell, Mollerussa, Bellvís) i de fora. Mascançà valora molt positivament el nombrós públic que anualment segueixen les jornades i posa com a exemple el cas del Poal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada