dijous, 4 de novembre del 2010

ES PRESENTA EL PRIMER NÚMERO DE LA REVISTA MASCANÇÀ


El proper 12 de novembre de 2010 a les 8 del vespre i a la sala d'actes del Consell Comarcal de Mollerussa es presentarà Mascançà. Revista d'Estudis del Pla d'Urgell.



Les actes de les Primeres Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell, celebrades a Golmés el novembre de 2009, formaran el contingut del primer número de Mascançà. Revista d'Estudis del Pla d'Urgell. La revista arriba a les 190 pàgines en format DinA4.

El grup posa la primera pedra en aquesta coedició amb l'Arxiu i el Consell Comarcal, a través de l'IECPU, per tal de consolidar una revista de caràcter científic i comarcal al Pla d'Urgell.

L'edició ha anat a cura de Josep Camps, Bernat Huguet i Núria Boté, i ha estat coordinada per Josep Camps i Raimon Graells. El contingut és força variat, fa des d'aportacions filològiques o etimològiques, historiogràfiques, geogràfiques, d'art, botànica o arqueologia. Encapçala la revista un article de l'escriptor ponentí Josep Borrell, fill de la comarca.

La revista té un ampli repartiment, d'una banda, el consell de redacció i, de l'altra, un ampli consell científic que dona solidesa a la publicació. Dins d'aquest consell científic hi ha professors de diferents àmbits universitaris i d'institucions científiques: història (Conxita Mir, UdL, Gaspar Feliu, UB), antropòlegs (Ferran Estrada, UB), botànics i geòlegs (Toni Mayoral i Andreu Serés) ornitòlegs (Joan Estrada, ICO), geògrafs (Jordi Domingo, Ignasi Aldomà), filòlegs (Francesc Foguet, UAB). El més rellevant és que tots ells són nascuts al Pla d'Urgell.

Han ajudat econòmicament a la publicació, a més de Mascançà, l'Arxiu Comarcal, l'IEI, l'Institut Ramon Muntaner, el Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat i el Consell Comarcal.

Les expectatives futures és poder presentar un nou número l'any 2011 i consolidar la revista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada