dimecres, 2 d’octubre del 2019

MASCANÇÀ PARTICIPA DE LA TAULA DE CONSTRUCCIÓ EN TERRA

Els dies 13 de maig i 17 de juny s'inicien les reunions per a constituir la Taula per a la Construcció en Terra sota el paraigua de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Des de Mascançà hi vam assistir representats pels companys Josep M. Cabau, Jordi Soldevila i, en absència, de Ferran Estrada. 

El grup està format per diversos arquitectes, el grup gestor del Leader Ponent i els centres d'estudis de les Garrigues, el Segrià, els Amics de la Pedra Seca, el Grup de Recerques de les Terres de Ponent, el Consorci de l'Estany d'Ivars i Vila-sana i alguns antics tapiadors de la comarca del Pla d'Urgell.

Reunió de la Taula de Construcció en Terra a l'Institut d'Estudis Ilerdencs. Foto: Mascançà.
 
En aquestes reunions s'ha decidit tirar endavant el Primer Congrés de la Construcció en Terra(veieu aquí la primera circular per participar al congrés). La trobada científico-tècnica es celebrarà al Pla d'Urgell per iniciativa de Mascançà, ja que és una de les comarques amb més construccions d'aquesta tipologia de les comarques properes i on la pedra hi ha estat minoritària.

La Taula vol reivindicar la construcció en terra, ja sigui com a patrimoni o com a construcció de futur, pensant en els canvis econòmics i ecològics que tenim ben a prop. Formarà part del comitè científic el nostre company Ferran Estrada i del comitè organitzador Josep M. Cabau i Jordi Soldevila. A més a més, es realitzarà un inventari de construccions on també hi participarà Cabau.

Premsa: 

Mollerussa TV

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada