dijous, 6 de juny del 2019

EL CENTRE DE RECERQUES PARTICIPA AL PLA EDUCATIU D'ENTORN

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà participa des de finals de 2017 a la Comissió Entorn i Cultura del Pla Educatiu d'Entorn de Mollerussa format per disset entitats i institucions, entre les que hi ha les escoles i instituts públics i privats de Mollerussa, l'Oficina Jove, el Servei Educatiu comarcal, el Consell Comarcal, les regidories d'ensenyament i cultura de l'Ajuntament i entitats com l'Agrupació Sadanista de Mollerussa. Per part de Mascançà hi acudeix com a representant en Ton Solé, de sobrada experiència en el món de la docència, i recentment s'hi ha incorporat en Jaume Suau, bon pedagog i president de l'entitat.

La comissió té com a objectiu vetllar pel coneixement i el respecte dels elements patrimonials materials i immaterials per part de tota la comunitat educativa de la ciutat. De tots els elements se n'ha seleccionat deu per tal d'endegar el treball des dels centres educatius o col·laborar-hi en cas que ja hagin iniciat projectes propis. Entre els seleccionats hi ha l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, el Museu dels Vestits de Paper, l'Arxiu Comarcal, l'Ajuntament, la Capella de Sant Isidori, Cal Niubò (edifici seu del Consell Comarcal), la Fira de Sant Josep, el Mercat Municipal, la Serra de Mollerussa i l'Església de Sant Jaume i la Creu de terme adjunta.

Moment de la reunió del Pla Educatiu d'Entorn de Mollerussa amb Jaume Suau i Ton Solé entre altres. Foto: Mascançà.
Actualment hi ha cinc elements documentats en un format de fitxa per tal de facilitar la tasca de recerca d'informació a docents i alumnat que es poden consultar a la web dels Serveis Educatius del Pla d'Urgell. Mascançà s'ha ofert a validar aquestes fitxes de la vessant històrica i patrimonial. 

A més a més, des de Mascançà s'han presentat una llista de possibles actuacions que van des de la recerca d'estudis relacionats amb la comarca, la subscripció gratuïta de l'alumnat investigador a la revista Mascançà, a publicar ressenyes i publicacions de les investigacions realitzades per l'alumnat a la mateixa revista, oferta de visitar l'Arxiu Comarcal amb assessorament i xerrada, presentació del context educatiu de recerca al professorat novell, coneixement del món literari comarcal mitjançant taules rodones  diferents municipis de novel·la, poesia..., potenciar la recerca a primària a partir de l'observació i a secundària de l'entrevista, així com trobades amb l'alumnat dels centres educatius, per part de persones investigadores de Mascançà, per apropar i difondre la recerca comarcal i la importància de la seva investigació.

Estem convençuts que tota aquesta feina silenciosa, però ben connectada amb les escoles donarà els seus fruits a mitjà i llarg termini. Esperem que es pugui estendre a tota la comarca ben aviat. Des de Mascançà oferim dues de les millors persones en el món de la didàctica i la pedagogia i que tenim la sort que formin part de la nostra entitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada