dijous, 24 de desembre del 2015

ESTHER SOLÉ ES DOCTORA

El passat divendres 18 de desembre es va doctorar la nostra companya historiadora de l'art Esther Solé. El títol de la seva tesi és L'art i la vida artística a les terres de Lleida, 1875-1936 Lectura sistèmica d'una perifèria. La tesi ha estat dirigida pel doctor i professor d'art a la Universitat de Lleida Frederic Vilà. Formaven part del tribunal les doctores Mireia Freixa, Teresa Camps i Maria José Vilalta.

La tesi.

 La tesi aporta novetats en el camp de la història de l'art de les comarques de Ponent, però és especialment interessant el marc teòric i la lectura dels polisistemes que fa Solé, traslladant el concepte de Pierre Bourdieu.

Al fons a la dreta Esther Solé defensant la tesi, envoltada de nombrós públic, i al fons a l'esquerra, el tribunal.

El tribunal va valorar la tesi amb la nota màxima, excel·lent, fent especial incís l'escrupolosa curositat de la recerca i la seva redacció. Així doncs, Esther Solé es convertia en nova doctora en història de l'art per la Universitat de Lleida i sumava un doctorat més a la llista de doctors de Mascançà. Des del Centre volem felicitar la fita aconseguida per la nostra companya i li desitgem molts encerts a partir d'ara i esperem poder-la tenir al nostre costat i al servei del Pla d'Urgell, molts anys més.

Esther Solé, al costat del seu director de tesi, i envoltada per les membres del tribunal. Foto: Universitat de Lleida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada