dilluns, 22 de setembre del 2014

RUTA GUIADA PELS ESCENARIS DE LA GUERRA DE SUCCESSIÓ AL PLA D'URGELL

Dins les Jornades Europees del Patrimoni 2014, el Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà i l'ajuntament del Poal organitzen una visita guiada pels escenaris de la Guerra de Successió al Pla d'Urgell.La visita recorrerà alguns carrers del nucli antic de la població, monuments destacats i inclourà una visita guiada a Cal Castell, casa pairal dels germans Desvalls.


La població del Poal ha estat durant aquest any el centre d'activitats dedicades al Tricentenari, unes celebracions relacionades amb el naixement a la població dels destacats militars austriacistes Desvalls (Antoni i Manuel). De qui fa uns mesos n'ha aparegut una biografia. A més a més, El Poal ha format part de la Ruta 1714, ruta que pretén commemorar la Guerra de Successió (1705-1714).


Des de Mascançà volem aprofitar l'avinentesa per combinar les Jornades Europees del Patrimoni, que enguany fa tres anys que organitzem, amb el Tricentenari. Fruit de la col·laboració amb l'ajuntament del Poal el dissabte 27 de setembre a les 12 del migdia es farà la visita guiada a diferents monuments de la població. La visita es preveu que duri una hora i mitja, és gratuïta i oberta a tothom

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada