dimecres, 14 de maig del 2014

FEM MEMÒRIA DELS OFICIS ANTICS: UN PROJECTE DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Des del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà donem suport a la iniciativa de l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell i la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa que participen en el projecte Fem memòria, impulsat pel Departament de Cultura, a través de la Subdirecció General d’Arxius i Museus i el Servei de Biblioteques.
 
Fem memòria és un projecte de participació ciutadana que pretén recollir, conservar i difondre la memòria familiar de Catalunya, és a dir, el conjunt de fotografies, cartes i documents que conserven a títol personal els ciutadans. Els oficis antics (cisteller, espardenyer, lleter, matalasser, traginer, etc.) són el primer centre d’interès escollit per recollir la documentació.
 


Totes les persones interessades a participar en aquesta iniciativa hauran de dur les seves fotografies o documents originals relacionats amb els oficis antics a l’Arxiu Comarcal del Pla d’Urgell o bé a la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, per tal que els professionals les puguem digitalitzar i recollir la història i els records que en descriuran els seus propietaris abans de retornar-los-hi.
 
La recollida d’informació i documentació d’aquesta campanya s’inicia aquest mes d’abril i acabarà el dia 30 de juny de 2014. 

Amb tot el material recollit per vuitanta arxius i biblioteques de Catalunya, s’elaborarà un fons documental que podrà consultar-se al web de la Memòria Digital de Catalunya

Des d'aquí animem a totes les persones del Pla d'Urgell a col·laborar en la tasca de conservar la memòria fotogràfica comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada