dilluns, 22 d’abril del 2013

BERNAT HUGUET PUBLICA EL POEMARI "BOSC ENDINS"



El mascançanenc i professor de literatura Bernat Huguet publica un poemari a Editorial Salòria de la Seu d’Urgell, serà la primera obra del golmesí. Es tracta d'un poemari micològic titulat Bosc endins. L’obra està formada per 67 poemes que desenvolupen diferents experiències viscudes al voltant del món del bolet.

El llibre segueix una estructura cronològica. Els primers poemes se centren el període estival previ a l’esclat de la temporada: les primeres tempestes, el neguit, la il·lusió... Segueix amb l’abundància de bolets a principis de tardor amb l’aparició d’alguns dels exemplars més apreciats: cep, rovelló, camagroc... Continua amb l’arribada dels bolets més tardans i la progressiva desaparició de tots el vestigi de vida micològica a mesura que ens atansem a l’hivern. L’obra es tanca amb l’arribada dels bolets de primavera: múrgula, carrereta i moixernó.


Formalment l’obra presenta una gran diversitat. Des d’alguns haikús i tankas passant pel sonet i arribant a poemes narratius que entronquen amb la més pura tradició popular.

Els poemes estan acompanyats per vuit il·lustracions del barceloní Mauro Bianco que és també l’autor de la portada. El dibuixant aconsegueix captar perfectament l’atmosfera de l’obra, de vegades enjogassadament naïf i d’altres d’una malenconia perfumada de tardor, per dir-ho amb paraules que agradarien al poeta.
El llibre serà presentat a Golmés el proper 23 d’abril i a Mollerussa el 9 de maig.

Llegiu també la notícia a Vilaweb Mollerussa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada