dimarts, 3 de juliol del 2012

MASCANÇÀ A LA V TROBADA DE CENTRES D'ESTUDIS DE PONENT

Dissabte 30 de juny de 2012 es va realitzar la V Trobada de Centres d'Estudis de les Comarques de Lleida. Aquest any la trobada s'ha celebrat a Sant Martí de Maldà, organitzada pel Grup de Recerques de les Terres de Ponent. Les trobades, que venen organitzant-se anualment des de 2008, són un punt de coneixement, intercanvi d'idees i de debat entre els diferents centres d'estudis de la província de Lleida.

J. R. González (Amics de la Seu), Frances Viso (Coordinadora EPC), Josep Rubió (Centre Estudis Garrigues), Jordi Soldevila (Mascançà). Foto: Centre d'Estudis de les Garrigues.


Mascançà estava representat per Diego Teruel, Ton Solé, Sebastià Garralón i Jordi Soldevila, una bona delegació del Pla d'Urgell. Des de Mascançà s'hi van presentar set projectes realitzats durant aquest curs 2011-2012 (rutes i visites guiades, concurs "Coneixes la teua comarca 2.0?", 2es i 3es Jornades d'Estudis sobre el Pla d'Urgell, les Jornades sobre el Patrimoni de la Memòria Històrica, Mascançà Pla d'Urgell Tour - xerrades i presentacions de la revista per tots els pobles de la comarca -, La Memòria del Pla 1931-1955, revista Mascançà n. 2 i 3).

Salutació del president del Foment en el moment de l'obertura de l'acte. Foto: Mascançà.


A banda de les presentacions de projectes dels centres, el professor i membre de l'IEI Joan Busqueta va presentar una proposta de treballar en l'estudi de la xarxa hospitalària de Ponent a tota persona interessada. Al final de la jornada hi va haver una taula debat entre el periodista Lluís Foix i l'arqueòleg i president del gremi d'editors de Catalunya, Antoni Daura, la taula rodona es titulava "Present i futur digital: difusió i edició".

Miquel Torres (Centre Recerques Terres Ponent), Antoni Daura (Gremi Llibreters) i Lluís Foix (periodista). Foto: Mascançà.


La jornada va continuar amb un dinar de germanor i la visita a la població de Sant Martí de Maldà, dins la qual es va presentar el projecte THAFO, una necròpolis experimental, col·laboració entre le Centre de Recerques de les Terres de Ponent i la Universitat de Barcelona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada