dijous, 29 de març del 2012

PRESENTACIÓ DE LA REVISTA I CONFERÈNCIA DE JOSEP MARIA CABAU A TORREGROSSA

Divendres 23 de març de 2012 es celebrà a Torregrossa un acte organitzat pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà i l'ajuntament Després de la presentació per part de l'alcalde Josep M. Puig,  el director de la revista Mascançà, Josep Camps, va presentar els dos números publicats de la revista i va anunciar el contingut del tercer en preparació. Camps també va donar a conèixer el grup, ja que a Torregrossa encara no s'havia presentat el Centre de Recerques.

Els assistents escoltant atentament. Foto: Mascançà.
Feta la presentació, el mascançanenc Josep M. Cabau va exposar l'evolució dels segells municipals dels pobles de la comarca. Primerament, l'historiador es va centrar en els canvis legals i la necessitat política d'impulsar la creació dels segells. En segon lloc, Cabau va iniciar el recorregut sigil·logràfic al segle XIX, punt d'inici dels escuts municipals i la seua relació amb la construcció del nou estat liberal. Cabau va fixar quatre fites fins a l'actualitat, la Restauració borbònica (1874-1923), la Segona República (1931-1939), el franquisme i l'actualitat. L'historiador va parlar dels canvis polítics i la seua relació amb els escuts. Finalment, va repassar els escuts de les diferents poblacions i va assenyalar-ne alguns trets curiosos, potser el més destacable des del punt de vista humorístic és l'escut del Golmés dels anys trenta del segle XX que constava d'una porteria de futbol i una pilota.


Cabau i Camps en un moment de la conferència. Foto: Mascançà.
Cabau va valdre's de diverses projeccions per exposar la temàtica. A més a més, la conferència va ser retransmesa en directe a través de la xarxa. El públic assistent, una quinzena de persones, van gaudir de les amenes explicacions del conferenciant.

Vegeu també la notícia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada